Alla inlägg den 12 juni 2009

Av Agnes - 12 juni 2009 16:39

Idag har vi varit iväg på ine mindre än två skolavslutningar. Började med dotterns, klockan 8 i morse. Vi såg stolta på när dottern var fanbärare i kyrkan. Så duktig, så fin och underbar!


Dotter slutar sexan idag, och har blivit så stor och förståndig. Hon är överlycklig över att äntligen slippa de tjejer i klassen som varit ett orosmoment under lång tid. Dessa tjejer som ställt till det för dottern, tillhör den "coola" sortens tjejer, som redan nu röker, dricker och lligger med killar. Observera att de är 12-13 år!!!


Till hösten skall dottern börja på en mindre friskola här i stan, och det känns positivt och spännande för oss alla.


Efter fanbärandet var det fika i klassrummet, där klassföreståndaren bjöd på god marängtårta och kaffe. Eleverna bjöd på rolig skönsång.


När tårtan var uppsmaskad och dottern tagit farväl av de klasskamrater hon ansåg förtjänade ett ordentligt farväl, förflyttade vi oss vidare till mellansonens skola.


Där var upplägget lite annorunda: eleverna fikade med klasskamrater och lärare redan klockan åtta imorse, och vi föräldrar var välkomna först klockan 10.15 till gympasalen, där avslutningen gick av stapeln. Eleverna var söta och duktiga och bjöd på sång och musik. Dock måste jag erkänna att det känns rätt "B" att ha en avslutning i en gympasal, istället för en kyrka... Men sonen var strålande lycklig, och vi föräldrar stolta!


Efter sonens avslutning, gick vi hela familjen ner på stan och åt på ristorante. Mysigt, och lite högtidligt - som det sig bör en avslutningsdag som denna.


Lite senare på eftermiddagen fixade jag bakelser med svenska jordgubbar. Eller bakelser...det var snarare minitårtor. :-)

Ovido - Quiz & Flashcards