Alla inlägg den 6 augusti 2009

Av Agnes - 6 augusti 2009 00:21


Min minsting, E snart 6 år...kanske inte mår så bra. Vi var till husläkaren idag, för att kolla upp hans blodsocker, då vi har sett att han gått ner i vikt, är tröttare än vanligt, dricker massa och har ont i huvudet. Blodsockret var alltför högt, visade det sig....det låg på över 10.


Så det blev upp till sjukhuset, för ytterligare tester. De ville lägga in  honom, men eftersom Mannen är sjuksyrra ville Mannen att sonen skulle hem, och vi skulle sköta blodsockerkollerna här hemma. En stor påse med en stickgrunka för fingrarna, en blodsockermätare och en mängd med urinstickor skickades med Mannen och E.


Nu ska ni inte tro att E köptet konceptet att pappa skulle sticka honom i fingret, och Mannen kunde, av förståeliga skäl, inte vara lika målinriktad och säker som han är på jobbet, nu då det gäller hans minsta son. Inga stick i fingret blev det här hemma. Efter samtal med läkaren, bestämdes det att vi skulle ta urinstickor ist. Dessa påvisar bara socker om det är ett blodsockervärde på över 9, och kvällens sticka vara negativ - skönt!


Ska kolla morgonkisset imorgon bitti oxå, och läkaren kommer ringa oss på eftermiddagen för att diskutera nästa steg.


Usch...känns oroligt. Jag hade på något vis kunnat ta att om man av en slump hade upptäckt att han hade högt socker, pga att han hade käkat ett kilo godis eller liknande, men nu...tillsammans med de symptom som gjort att vi tagit kontakt med läkaren? Nä... Verkar oroväckande.


Håll tummarna för E, att det inte är diabetes, utan bara en rad olyckliga omständigheter som falskeligen signalerade diabetes ihop.


Måste sova nu, blir en lång dag imorgon...

Ovido - Quiz & Flashcards