Alla inlägg den 7 juli 2009

Av Agnes - 7 juli 2009 11:10


Tänkte berätta en liten skojjig grej som hände då vi var på väg till Järvsö...


När vi hade cirka fem mil kvar till slutdestinationen, började bensinlampan lysa. Alltså behövdes en bensinstation. Vi var precis utanför Edsbyn, och tänkte tanka där. Men precis innan infarten till Edsbyn ser Mannen en liten skylt där det står Harsa (dvs den lilla by vi ska till) och svänger snabbt in på denna skogsväg. Jag frågar lite försynt om det inte vore bättre att åka in i edsbyn och tanka först, innan vi ger oss in på skogsvägar...? Mannen säger segervisst att det nog kommer finnas en bensinstation även på denna lilla väg. Jag var mer än säker på det motsatta...


Vi skumpade således in på en sketen jäkla skogsväg, med väldigt lite bensin i tanken....


Vi körde och körde....inget Harsa så långt ögat kan nå. Kommer fram till en fyrvägskorsning. Jag säger: "Kör mot Järvsö", och Mannen kör givetvis mot Sidskogen.


Det visade sig vara ett väldigt dåligt val av honom... Vi körde och körde....mindre och mindre bensin i tanken.


Hamnade till slut i en liten, liten by; Stavsäter. Mannen stannar bilen och knackar på hos en äldre farbror. Mannen förklarar att han är vilse. Stavsäter-farbror visar på karta vart vi ska. Mannen förklarar att vi är utan bensin, och kör på ångorna...


Tack och lov visade det sig att Stavsäter-innevånarna var ena vänliga själar....så han hämtade en dunk med bensin, och lät oss få lite bensin. Några kontanter hade vi givetvis inte heller, så farbrorn skänkte bensinen åt denna vilsna barnfamilj i Hälsingeskogen.


Haha! Vilket äventyr!


Tack vare kartpekande och gratisbensin kom vi till slut fram till Harsa.


Här är en bild på Mannen då han fyller upp bilen med skänkebensin. ;-)

Av Agnes - 7 juli 2009 09:44


Befinner mig i storstaden, på barnfri semester med Mannen. Barnen är uppe i Järvsö med farmor och farfar, och vi har en hel vecka för oss själva. Detta är första gången på åtta år som vi har frigång från barnen. Ovant och härligt!


Vi var uppe och lämnade av ungarna i Järvsö i fredags, och vi stannade en natt där och påbörjade semestern på lördagen. På väg mot Sthlm överraskade Mannen med att svänga in i Uppsala, där han hade bokat hotellrum över natten. Mysigt!


Uppsala var en mysig stad, har aldrig varit där innan. Vi käkade gott på restaurang, mös på uteservering på kvällen och sov gott på hotellet. Dagen efter gjorde vi stan, innan vi åkte hit till Sthlm. Härligt härligt!


Det är väldigt skönt att vara barnfri, men samtidigt ovant och konstigt... Bara jag och Mannen, liksom....  Hihi!


Idag måste jag plugga lite, men senare idag blir det IKEA. Kanske bio ikväll..?


Slänger ut lite bilder senare.

Ovido - Quiz & Flashcards